Skip to main content

MWRZ

Over MWRZ

Over MWRZ

“Zelfredzaamheid is een belangrijk doel in het werk. Mensen de energie (terug) geven in het leven, zodat je zelfstandig verder kan zonder hulp. De kracht van het werk is om mensen niet te overtuigen, maar te inspireren. Met die inspiratie taboes bespreken ; mensen op weg helpen met hun eigen keuzes op hun levenspad”.

Over Johan

Mijn naam is Johan Boone, eigenaar en hulpverlener bij MWRZ. Sinds 2013 ben ik zelfstandig ondernemer. Het kantoor van MWRZ is gevestigd in De Koploper (het oude belastingdienstkantoor, naast het station) in Goes.

In het verleden heb ik gewerkt bij UWV, Ministerie van Justitie en de gemeentelijke Sociale Dienst. Vanuit hier ben ik doorgegroeid in de psychosociale hulpverlening en heb de opleiding Social Work op de HZ University Vlissingen gevolgd. Mijn minor en afstudeeronderzoek stond in het teken van religies en zingeving. Ik heb gewerkt in het maatschappelijk werk gericht op werk en dagbesteding en huiselijk geweld. Onlangs heb ik de opleiding ‘ Neural Causes and Effects’ gevolgd. Hier staat epigenetica, endocrinologie en neurowetenschap; oftewel breinkennis centraal. Een enorm gave aanvulling voor mijn dagelijks werk; hier ben ik apetrots op!

Nu ik bij MWRZ ambulante begeleiding en roze hulpverlening bied, komt mijn afstudeerrichting steeds weer van pas. Op het gebied van roze hulpverlening mag ik me ook ervaringswerker noemen en integreer ik deze ervaringen in mijn professionele uitvoering.

Over Santusia

Mijn naam is Santusia Hofman, ambulant begeleider bij MWRZ. Johan en ik kenden elkaar in onze jongere jaren en hebben altijd een fijne klik met elkaar. Ik ben blij om een aanvulling te mogen zijn voor MWRZ!

De werkervaringen die mij hebben gevormd: pedagogisch werker, coördinerend begeleider, jeugdwerker c, ambulant begeleider, ervaringsdeskundige complex gezin. Mijn ambitie is hulpverlenen aan mensen die de regie (tijdelijk) in het leven kwijt zijn. We gaan samen op onderzoek naar waar de zingeving ligt en met deze basis uitbouwen naar het doel: de regie in handen krijgen en te behouden.

Ik werk vanuit de volgende kernwaarden: ontvankelijk – betrouwbaar – empowerment – oplossingsgericht. En werk grotendeels op intuïtie waar ik de afgelopen jaren in de hulpverlening vaak verbinding kreeg met de cliënt. We werken samen aan de doelen die we hebben opgesteld. Met de gepaste humor maak ik de aanwezigheid luchtiger, door de serieuze zaken te relativeren of gewoon even gezellig te lachen met elkaar. Ik blijf dichtbij de normen en waarden van de cliënt, door het regelmatig vragen naar feedback. En waar nodig krijgen ze een duwtje in de rug.

Het is belangrijk om de kleine overwinningen in de spotlight te zetten als succesmomenten. Ik wil de cliënt in zijn kracht zetten, door te laten voelen dat er in ze wordt geloofd!

Over Thom

Mijn naam is Thom Klein, zelfstandig bewindvoerder bij Money Mentors bewindvoering. U zult zich nu wel afvragen; ‘waarom stelt een bewindvoerder zich voor op de website van MWRZ?’ Een terechte vraag waar ik u graag een antwoord op wil geven:

Voordat ik als bewindvoerder aan de slag ben gegaan, heb ik een aantal jaar gewerkt als Maatschappelijk werker in de psychiatrie. Ik kwam regelmatig cliënten tegen met financiële hulpvragen en merkte dat ik het erg leuk vond om met deze hulpvragen aan de slag te gaan. Daarnaast hoorde ik regelmatig cliënten klagen over hun bewindvoerder. Met mijn achtergrond als maatschappelijk werker wilde ik daar graag verandering in brengen en ben ik uiteindelijk heb ik besloten om als zelfstandig bewindvoerder aan de slag te gaan.

In april 2021 ben ik door Johan uitgenodigd om eens kennis te komen maken. Tijdens de kennismaking klikte het zo goed dat we hadden besloten om verder samen te gaan werken. Die samenwerking heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in opdracht van Johan en MWRZ ook werkzaamheden uit ging voeren als ambulant begeleider. Deze werkzaamheden blijven beperkt, zodat ik het werk kan combineren met mijn taken als bewindvoerder en toch de feeling met de hulpverlening kan behouden.

Ik ben ontzettend blij met de samenwerking met Johan en MWRZ. Johan is niet alleen een fijne collega, maar ook een steun en toeverlaat voor mij als startend zelfstandig ondernemer. Daarnaast kan ik mijn steentje bijdragen aan de hulpverlening van cliënten en wellicht in de toekomst ook aan de slag gaan met de LHBTI doelgroep.

Over Eline

Mijn naam is Eline de Bruijn. In april 2021 heb ik Johan leren kennen doordat wij dezelfde cliënt begeleidden. Na een succesvolle samenwerking hebben we ervoor gekozen om vanaf januari 2023 intensiever samen te gaan werken.

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker aan de Avans Hogeschool en ben na mijn studie direct aan de slag gegaan als ambulant begeleider. Ik heb een brede ervaring met diverse leeftijden, problematieken en hulpvragen.

Ik vind het belangrijk dat de cliënt zich gezien en veilig bij mij voelt. Ik werk graag samen en stimuleer wanneer mogelijk de zelfredzaamheid, maar zal wanneer nodig ontlasten. Mijn kernwoorden zijn open minded, nieuwsgierig, transparant en duidelijk.

In zowel mijn professioneel als privénetwerk kom ik in aanraking met de LHBTIQA+ -gemeenschap. Johan geeft de me de kans me hierin verder te gaan ontwikkelen.

© 2022 MWRZ. Alle rechten voorbehouden

registerplein-white skj-white BPSW-white