Skip to main content

Roze hulpverlening is vóór roze mensen, dóór een roze hulpverlener.

Roze Hulpverlening

Roze hulpverlening

Roze hulpverlening is hulp door een begeleider die ervaring en affiniteit heeft met een andere geaardheid en identiteit. Roze is een andere benaming voor LHBTI+. Lesbo, Homo, Bi en Transgender en Intersekse personen. Soms staan ​​er nog meer letters achter LHBTI. Diversiteit is er in alle soorten en maten. Het staat voorop dat jij jezelf mag zijn. De hulpverlening staat positief tegenover een roze leeftstijl en heeft tevens de kennis dat een andere geaardheid en/of identiteit hebben, invloed kan hebben op iemands (psychisch) handelen.

Voor MWRZ is de roze hulpverlening een belangrijk speerpunt en is de expertise op dit vlak groot. Rondom het thema homoseksualiteit en genderdysforie (LHBTI +) is MWRZ de enige zorgaanbieder voor individuele professionele hulpverlening in Zeeland. Als jij hulp zoekt, neem dan contact op met MWRZ, zodat we kunnen kijken of de hulp passend voor jou is.

Kijk ook eens voor meer informatie op iedereenisanders.nl.

Klik hier voor het LHBTI organisatie overzicht

Regenboogweb

Wie zijn nu de LHBT-cliënten die bij MWRZ voor roze hulpverlening aankloppen en om welke hulp gaat het? Klik op het regenboogweb hiernaast om te zien welke hulpvragen de afgelopen jaren aan bod kwamen.

Ervaringsverhalen

“Van nature ben ik geneigd om mezelf terug te trekken in mijn eigen wereld. Johan helpt mij om de realiteit onder ogen te zien op diverse gebieden in mijn leven. Ik voel me serieus genomen. Johan heeft een groot inlevingsvermogen en de begeleiding is erg persoonlijk. Het fijne in werken met Johan is, dat we ook andere dingen doen, zoals een gesprek tijdens een ronde lopen, het inzetten van een methodisch spel of andere leuke ideeën.”

A19 jaar

Ik ben lange tijd op zoek geweest naar hulp i.v.m. genderdysforie en was specifiek op zoek naar Roze Hulpverlening. Het gendertraject in het ziekenhuis stagneerde en ik had het idee dat ik niet serieus genomen werd. Sinds ik begeleiding heb, gaat Johan met mij mee naar het ziekenhuis, waardoor er goede afspraken gemaakt worden met de psychologen en artsen. Johan kijkt en helpt mee om de afspraken na te komen. Soms zijn er afspraken waar ik liever geen tijd in steek. Johan probeert mij dan te motiveren, zodat het toch gebeurt. Als ik het niet doe, respecteert hij dit en wijst mij dan op mijn eigen verantwoordelijkheid. Zonder de hulp van Johan was ik nog niet zo ver gekomen. Johan en ik spreken elke week af. Hij is begrijpend, rustig, nieuwsgierig en erg vrolijk. Ik kan alles bij hem kwijt.

M25 jaar

© 2022 MWRZ. Alle rechten voorbehouden

registerplein-white skj-white BPSW-white