Breinkennis
Mensen nemen dagelijks duizenden beslissingen, voornamelijk onbewust en beïnvloed door hormonen, wat resulteert in denken en handelen. De breinkennismethode legt de nadruk op educatie over het brein, met een focus op oorzaken, en biedt praktische opdrachten voor zelfreflectie en toepassing, gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek.
Heb jij je ooit al eens afgevraagd…
…waarom veranderen zo moeilijk is?
…waarom mensen vaak JA zeggen, maar NEE doen?
…waarom goede voornemens vaak moeilijk vol te houden zijn?
Het menselijk brein herbergt diverse geheimen. Met de laatste inzichten uit de neurowetenschap, endocrinologie (hormoonhuishouding), epi genetica (DNA), en de nieuwste technieken kunnen we real-time in het brein kijken. Dit geeft verassende inzichten en stap voor stap ontdekken we steeds meer over de werking van ons brein. Bijv. hoe ons brein het liefst behandeld wil worden en welke invloed dit alles op ons dagelijks handelen heeft. Breinkennis geeft jou antwoord op bovenstaande vragen.
Breinkennis geeft begrip en empathie!
Ieder mens neemt ± 60.000 primaire beslissingen per dag, waarvan minimaal 95% gebaseerd is op een (grotendeels) onbetrouwbaar archiefsysteem (onbewuste). Op basis hiervan worden hormonen aangemaakt die zorgen voor gevoel. Je intelligentie (bewuste) probeert dit gevoel te interpreteren wat leidt tot denken en handelen. Daarom dat zoveel primaire beslissingen vaak TEGEN je werken, in plaats van VOOR je. Dit betekent aan de andere kant ook, dat we dus maar 2-5% bewuste gedachten hebben. Als je hierbij stil staat snap je hoe het komt dat gedrag veranderen zo moeilijk kan zijn. Je brein doet vandaag zoveel mogelijk op de ‘automatische piloot’. En morgen ook. En volgende week en volgende maand ook, met die 95% onbewuste gedachten. Maar nu het goede nieuws; veranderen is wél mogelijk. Hoe? Breinkennis is de sleutel!
Bij de breinkennis methode is educatie belangrijk. Je leert je brein, hoe je brein werkt. Wat is aangeboren; wat is aangeleerd? DNA vs opvoeding. Daarbij ligt de focus op de oorzaak in plaats van het symptoom of het gevolg. Wat wil ik, wat kan ik?
Herkennen, Erkennen (voelen), Concluderen en Toepassen is hierbij de basisregel van het brein. Daarbij is het voordeel dat deze kennis een mooie bagage is voor de rest van jouw leven; altijd en overal toepasbaar.
Breinkennis is er voor iedereen. Iedereen die een brein heeft en gemotiveerd is om met zichzelf aan de slag te gaan. Tijdens het traject krijg je regelmatig opdrachten mee waar je zelf mee aan de slag gaat, want het brein leert door te doen.
De NCE methodiek is ontwikkeld door het SparkWise instituut en gebaseerd op ruim 5 jaar wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met meer dan 65 wetenschappers wereldwijd!