Skip to main content

Roze hulpverlening is vóór roze mensen, dóór een roze hulpverlener.

Roze Hulpverlening

Vraagverheldering en consultatie

MWRZ werkt met cliënten vanuit een individuele setting. Voor hulpverleners is het mogelijk om hulp te vragen omtrent vraagverheldering en consultatie. Vanuit het algemene- en preventieve kader zijn op deze website een aantal instrumenten opgenomen die kunnen helpen bij LHBTI-kennis voor hulpverleners, mensen in het onderwijs, vrijwilligers etc.

113 Suïcide preventie: Wanneer LHBTI jongeren kampen met suïcide gedachten kan er via onderstaande link een online behandeltraject va 8 chatsessies aangeboden worden. https://www.113.nl/

Roze woordenboek voor hulpverleners is hier te downloaden!Overzicht transgenderzorg in NederlandMWRZ Handreiking GenderzorgDownload hier de MWRZ kwaliteitsrapportage 22-23

Feiten en cijfers

Klik hier voor de landelijke feiten en cijfers over LHBTI op een rij. Meer benieuwd naar de cijfers in Zeeland? Klik hier voor de Zeeuwse feiten en cijfers over LHBTI op een rij.

WEBINAR LHBTI

26 november jl. werd de webinar LHBTI gegeven door MWRZ in samenwerking met Anti Discriminatiebureau Zeeland en gemeente Reimerswaal. (Zorg)professionals en vrijwilligers die met kinderen en volwassenen werken, kregen informatie over seksuele- en genderidentiteit en antwoord op vragen als ‘Wat zeg ik wel, wat zeg ik niet?’ en “Waar kan ik terecht als ik vragen heb?”

De webinar gemist en wil je hem terugkijken? Dat kan hieronder!
Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de presentatie, dan kun je mailen naar [email protected]

DOCUMENTEN WEBINAR

Hieronder vind je ook de documenten die bij de webinar horen:
– De reader ‘LHBTI + hulpverlening’. In deze reader staat de belangrijkste informatie die gegeven is tijdens de webinar.
– De infographic ‘Welbevinden Zeeuwse LHBTI+ gemeenschap’ .Deze infographic laat de resultaten zien van een onderzoek dat ADB Zeeland in 2019 heeft uitgevoerd.
– MWRZ Factsheet Huiselijk geweld binnen LHBT-relaties.

Ervaringsverhalen

“Ik ben blij met de begeleiding van Johan, omdat ik altijd een dezelfde persoon spreek. Ik hoef dan niet elke keer mijn verhaal opnieuw te vertellen. Johan leert me anders na te denken en mijn mindset te veranderen. De gesprekken zijn anders en verdiepend dan bij een andere maatschappelijk werker. Johan is dan voor mij een soort spiegel. Hij is erg kritisch maar dat is ook goed. Ik leer dan hoe ik anders kan handelen.”

T,26 jaar

“Van nature ben ik geneigd om mezelf terug te trekken in mijn eigen wereld. Johan helpt mij om de realiteit onder ogen te zien op diverse gebieden in mijn leven. Ik voel me serieus genomen. Johan heeft een groot inlevingsvermogen en de begeleiding is erg persoonlijk. Het fijne in werken met Johan is, dat we ook andere dingen doen, zoals een gesprek tijdens een ronde lopen, het inzetten van een methodisch spel of andere leuke ideeën.”

A19 jaar

Ik ben lange tijd op zoek geweest naar hulp i.v.m. genderdysforie en was specifiek op zoek naar Roze Hulpverlening. Het gendertraject in het ziekenhuis stagneerde en ik had het idee dat ik niet serieus genomen werd. Sinds ik begeleiding heb, gaat Johan met mij mee naar het ziekenhuis, waardoor er goede afspraken gemaakt worden met de psychologen en artsen. Johan kijkt en helpt mee om de afspraken na te komen. Soms zijn er afspraken waar ik liever geen tijd in steek. Johan probeert mij dan te motiveren, zodat het toch gebeurt. Als ik het niet doe, respecteert hij dit en wijst mij dan op mijn eigen verantwoordelijkheid. Zonder de hulp van Johan was ik nog niet zo ver gekomen. Johan en ik spreken elke week af. Hij is begrijpend, rustig, nieuwsgierig en erg vrolijk. Ik kan alles bij hem kwijt.

M25 jaar

© 2022 MWRZ. Alle rechten voorbehouden

registerplein-white skj-white BPSW-white