Aanmeldformulier

Ons aanmeldformulier bij MWRZ is ontworpen om een nauwkeurig beeld te krijgen van jouw specifieke behoeften en om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke zorg kunnen bieden. Het proces begint met enkele belangrijke vragen om te bepalen of MWRZ de juiste zorgpartner voor jou is.

Indien Ja:
Op grond van jouw leeftijd kan bij aanmelding een beroep gedaan worden op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO, Zorg in Natura of Persoonsgebonden Budget) van de gemeente.

Indien Nee:
Ga door naar de volgende vraag.

Indien Ja:
Incidenteel levert MWRZ Jeugdhulp via een maatwerkconstructie die de gemeente opstelt, voor jeugdigen vanaf 16 jaar. MWRZ is niet gecontracteerd voor Jeugdhulp, maar soms wordt er door de gemeente een uitzondering gemaakt. De gemeente is dit niet verplicht te doen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin, of de consulent Jeugd/WMO van de gemeente dient hiervoor een beschikking af te geven. Medewerkers van MWRZ zijn gedeeltelijk gecertificeerd voor het bieden van Jeugdhulp (SKJ registratie), omdat de focus bij MWRZ ligt op 18+. Het aantal beschikbare plaatsen voor jeugd is dus minder dan voor volwassenen, helaas.

Neem hiervoor telefonisch contact op met MWRZ om de situatie te bespreken.

Indien Nee:
Helaas kunnen wij je niet helpen. Jeugdzorg i.c.m. genderdysforie is zeer complexe zorg, waarbij dit een andere expertise vergt, die wij vanuit MWRZ niet kunnen bieden. De meeste jeugdzorg i.c.m. genderdysforie is toebedeeld aan de universitaire ziekenhuizen zoals Amsterdam UMC, Radboud UMC of Groningen UMC. Bezoek de website van de genderpoli’s in deze ziekenhuizen of kijk voor meer informatie op http://www.transivie.nl of https://transgenderwegwijzer.nl/

Indien Ja:
MWRZ biedt specialistische zorg waarbij LHBTI+ (Lesbo, Homo, Bi, Transgender, Interseke +) DE hulpvraag is. Mensen die worstelen met hun (gender)identiteit of geaardheid zijn bij MWRZ aan het juiste adres.

Indien Nee:
Wanneer jij als LHBTI’er een hulpvraag hebt, maar niet specifiek over LHBTI+ gaat, kun je wellicht ook hulp krijgen via reguliere begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij schulden of andersoortige begeleiding. Wachtlijsten zijn hier over het algemeen korter. Als je twijfelt over jouw vraag; stuur alsnog het formulier in of bel met het nummer van MWRZ ; 06-31154333 voor toelichting.

Indien Ja:
Wij leveren zorg in natura op contractbasis via de WMO. Dit gaat om specialistische begeleiding (code 02A19).

Indien Nee:
MWRZ is niet gecontracteerd met jouw gemeente. Bij sommige gemeenten hebben we afspraken gemaakt via andere constructies (bijv. bij de gemeente Sluis). De meest voorkomende alternatieve manier is het aanvragen van een persoonsgebonden budget. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Indien Ja:
Neem contact op met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken.  

Voor WLZ, neem contact op met je begeleider (budgethouder) om te bespreken wat er mogelijk is via onderaannemerschap. 

Indien Nee:
Ga verder naar de volgende vraag.

Indien Ja:
Neem contact op met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken.  

Heb je een WLZ-indicatie, neem contact op met je begeleider (budgethouder) om te bespreken wat er mogelijk is via onderaannemerschap. 

Indien Nee:
Ga verder naar de volgende vraag.

Indien Ja:
Selecteer welke van toepassing zijn.

Indien Nee:
Ga verder naar de volgende vraag.

Indien: Ja, maar het blijft bij gedachten
Vul dit formulier in en neem indien nodig contact op met je huisarts of 113.

Indien: Ja, ik bedenk ook acties hoe ik mijn leven kan beëindigen
Neem eerst contact op met je huisarts of een crisisteam van de GGZ, voordat wij jou verder kunnen helpen. 

Indien Nee:
Ga verder naar de volgende vraag.

Vul hier je gegevens in.

Onzeker over welke gegevens je dient in te vullen? Neem dan contact met ons op.