Terugblik LHBTI webinar

In samenwerking met

Anti Discriminatiebureau Zeeland en de gemeente Reimerswaal.

26 november jl. werd de webinar LHBTI gegeven door MWRZ in samenwerking met Anti Discriminatiebureau Zeeland en de gemeente Reimerswaal.

Wil je de webinar terugkijken? Dat is hieronder mogelijk!

 

Roze hulpverlening

Roze hulpverlening

Roze hulpverlening is vóór roze mensen, dóór een roze hulpverlener.

Een hulpverlener die ervaring en affiniteit hebben met een andere geaardheid. Roze is een andere benaming voor LHBT. Lesbo, Homo, Bi en Transgender personen. Soms staan er nog meer letters achter LHBT. Diversiteit is er in alle soorten en maten. Het staat voorop dat jij jezelf mag zijn. De hulpverlener staat positief tegenover een roze leefstijl en heeft tevens de kennis dat een andere geaardheid hebben, invloed kan hebben op iemands (psychisch) functioneren.

Voor MWRZ is de roze hulpverlening een belangrijk speerpunt en is de expertise op dit vlak groot. Rondom het thema homoseksualiteit en genderdysforie (LHBTI+) is er weinig tot geen individuele professionele hulpverlening in Zeeland. Als jij hulp zoekt, neem dan contact op met MWRZ, zodat we kunnen kijken of de hulp passend voor jou is.

Regenboogweb

Wie zijn nu de LHBT-cliënten die bij MWRZ voor roze hulpverlening aankloppen en om welke hulp gaat het? Onderstaand regenboogweb toont de hulpvragen die afgelopen 3 jaar aan bod kwamen:

Ervaringsverhalen

Afgelopen jaren is er veel ervaring opgedaan in begeleiden van mensen met genderdysforie. Zoals bekend zijn blije en tevreden cliënten ambassadeurs voor de toekomst. Lees hier de ervaringsverhalen.

 

M., 25 jaar;

Ik ben lange tijd op zoek geweest naar hulp i.v.m. genderdysforie en was specifiek op zoek naar Roze Hulpverlening. Het gendertraject in het ziekenhuis stagneerde en ik had het idee dat ik niet serieus genomen werd. Sinds ik begeleiding heb, gaat Johan met mij mee naar het ziekenhuis, waardoor er goede afspraken gemaakt worden met de psychologen en artsen. Johan kijkt en helpt mee om de afspraken na te komen. Soms zijn er afspraken waar ik liever geen tijd in steek. Johan probeert mij dan te motiveren, zodat het toch gebeurt. Als ik het niet doe, respecteert hij dit en wijst mij dan op mijn eigen verantwoordelijkheid. Zonder de hulp van Johan was ik nog niet zo ver gekomen. Johan en ik spreken elke week af. Hij is begrijpend, rustig, nieuwsgierig en erg vrolijk. Ik kan alles bij hem kwijt.

 

M, 35 jaar:

” Ik had veel moeite met het wisselen van begeleider. Ik heb met Johan nu een vertrouwensband en dit heeft bij mij tijd gekost. Ik merk dat het beter met mij gaat. Ik ben uit een pikzwarte periode gekomen en heb een aantal pogingen gedaan om ‘er uit te stappen’. Een aantal gedachten heb ik radicaal veranderd. Ik zie nu in dat ik niet alleen een probleemgeval ben en niet alles bij mij ligt. Ik heb duidelijkheid nodig. Mijn eerste doosje medicatie staat nog op mijn nachtkastje. Elke week, elke dag denk ik dan als ik in en uit mijn bed stap: Wow, wat ben ik al ver gekomen. Ik had nooit gedacht dat ik nu al hier zou staan”.