15 maart 2014

Roze Hulpverlening

Roze Hulpverlening

Al langer bemerkte je dat je anders bent. Sommigen noemen het ‘homo’ of ‘lesbo’, anderen benadrukken het niet graag op deze manier en noemen het ‘gewoon anders’. Er achter komen dat je een andere geaardheid hebt kan een schok voor je zijn. Jezelf accepteren lukt soms niet en het kan je hele leven compleet op zijn kop zetten. Misschien vindt je familie jouw gedachten wel erg vreemd. Sommige mensen denken dat het een ziekte is, of iets is waar je overheen kunt groeien. En hoe ga je er zelf mee om? Wil jij wel anders zijn? Misschien worstel je erg met je geaardheid in combinatie met je geloof. Of bent u een ouder van een zoon of dochter die een andere geaardheid heeft. Deze worsteling met jezelf kan erg moeilijk zijn en misschien kun je er met niemand over praten.

Voor MWRZ is de roze hulpverlening een belangrijk speerpunt en is de expertise op dit vlak groot. Rondom het thema geloof en homoseksualiteit is er weinig tot geen individuele professionele hulpverlening in Nederland. MWRZ probeert deze discrepantie met zijn maatschappelijke zorg te overbruggen.

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp kunt u vinden op de website van Roze Hulpverlening. Ook MWRZ is hierbij aangesloten als zorgaanbieder.