Santusia

Mijn naam is Santusia Hofman, ambulant begeleider bij MWRZ. Johan en ik kenden elkaar in onze jongere jaren en hebben altijd een fijne klik met elkaar. Ik ben blij om een aanvulling te mogen zijn voor MWRZ!

De werkervaringen die mij hebben gevormd: pedagogisch werker, coördinerend begeleider, jeugdwerker c, ambulant begeleider, ervaringsdeskundige complex gezin. Mijn ambitie is hulpverlenen aan mensen die de regie (tijdelijk) in het leven kwijt zijn. We gaan samen op onderzoek naar waar de zingeving ligt en met deze basis uitbouwen naar het doel: de regie in handen krijgen en te behouden.

Ik werk vanuit de volgende kernwaarden: ontvankelijk – betrouwbaar – empowerment – oplossingsgericht. En werk grotendeels op intuïtie waar ik de afgelopen jaren in de hulpverlening vaak verbinding kreeg met de cliënt. We werken samen aan de doelen die we hebben opgesteld. Met de gepaste humor maak ik de aanwezigheid luchtiger, door de serieuze zaken te relativeren of gewoon even gezellig te lachen met elkaar. Ik blijf dichtbij de normen en waarden van de cliënt, door het regelmatig vragen naar feedback. En waar nodig krijgen ze een duwtje in de rug.

Het is belangrijk om de kleine overwinningen in de spotlight te zetten als succesmomenten. Ik wil de cliënt in zijn kracht zetten, door te laten voelen dat er in ze wordt geloofd!