MWRZ
MWRZ
Huurder in de spotlight! MWRZ is actief sinds 2013 en is sinds augustus 2019 huurder bij De Koploper. Aan Johan Boone stellen we een aantal vragen.

Johan, kun je ons vertellen wat jij met MWRZ doet?
MWRZ biedt ambulante begeleiding aan de kwetsbaardere mens in de samenleving die gemotiveerd is/wordt, om te werken aan persoonlijke groei. Naast de begeleiding wordt er door middel van de MWRZ-methode Brein&Zo, ook breinkennis meegegeven om de ontwikkeling tot het maximale te behalen en te werken naar zelfstandigheid. Het doel is dat de hulpverlener zich zo overbodig mogelijk maakt. En het werkt! De resultaten zijn veelbelovend. Mensen krijgen stukje bij beetje de regie terug over hun eigen leven. De aanvulling Brein&zo durf ik gerust het MWRZ-succes van 2020 te noemen!
Nieuwsgierig wat Brein&zo voor jou kan betekenen? Neem contact op met Johan.

Roze hulpverlening
Daarnaast is MWRZ gespecialiseerd in de roze hulpverlening voor en door mensen die LHBTI (Lesbisch, Homo, Bi, Transgender of Intersekse) zijn of aan gerelateerd zijn. De hulp binnen Nederland aan deze doelgroep is zeer schaars en in Zeeland is MWRZ de enige zorgaanbieder. Met name de hulp aan trans- of interseksepersonen is door de lange wachtlijsten bij de genderpoli’s gestagneerd. Wachttijden lopen op tot 2,5 à 3 jaar. De genderpoli’s zijn erg blij met de ondersteuning vanuit MWRZ. Zij zien in deze begeleiding een dusdanige vooruitgang bij Zeeuwse cliënten dat behandeling aanzienlijk verkort wordt.

Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit?
De corona crisis zorgt overal voor klappen, maar is voor mij geen reden om in de slachtofferrol te gaan zitten. Het biedt nieuwe samenwerkingen en nieuwe kansen. De ontwikkeling van breinkennis gaat verder, er wordt gewerkt aan het opzetten en ontwikkelen van diverse trainingen en zo is er 26 november a.s. een LHBTI-webinar voor hulpverleners die iedereen kan volgen. Deze webinar is mogelijk gemaakt in samenwerking met Gemeente Reimerswaal, Anti DiscriminatieBureau Zeeland en MWRZ. Interesse? Meld je aan op https://www.inreimerswaal.nl/LeefModule/Details/17857 (Vol is vol) (vragen? Mail op info@mwrz.nl of bel 06 – 311 54 333)
MWRZ
MWRZ
Op donderdag 26 november om 9:00 is het zover, de webinar over LHBTI. Schrijf je nu in; vol = vol!
Deze webinar wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met gemeente Reimerswaal, AntiDiscriminatieBureau Zeeland en MWRZ.

De Webinar LHBTI is gericht op hulpverleners binnen zorg en welzijn.
MWRZ
MWRZ
Ken jij het regenboog web van MWRZ al?

Wie zijn nu de LHBTI-cliënten die bij MWRZ voor roze hulpverlening aankloppen en om welke hulp gaat het? Onderstaand regenboogweb toont de hulpvragen die afgelopen 3 jaar aan bod kwamen.

#mwrz #rozehulpverlening #lhbti #lhbt #breinkennis
MWRZ
MWRZ is bij De Koploper.
De Koploper
Op naar de betere jij!

In de eerste stappen van 'Brein&zo' is het belangrijk om te ontdekken wat je kernwaarden zijn. Na een prachtig gesprek is deze cliënt eruit. "Zo! Hier sta ik voor" ; zei ze met trots!

Ben jij ook zo benieuwd naar de inzet van breinkennis in het sociaal werk?

#breinkennis #mwrz #maatschappelijkwerk #sociaalwerk
MWRZ
MWRZ
Hoe zit het met jouw vriendschappen?

(*quest psych magazine)