Informatie over…

“Maatschappelijk werk; ambulante begeleiding en roze hulpverlening. Onze manier van werken is mensen krachtgericht benaderen en kijken naar wat wel kan in plaats van wat niet lukt. Daar wordt toch iedereen gelukkiger van?! Het zou dan zomaar kunnen dat jouw zwakke kant, jouw sterke kant kan worden.  Zelfredzaamheid is een belangrijk doel in het werk. Mensen de energie (terug) geven in het leven, zodat de cliënt zelfstandig verder kan zonder mijn hulp. De begeleiding trekt zich dan stukje bij beetje terug. Dit alles geldt ook voor de roze hulpverlening, al lijkt dit soms een lastiger verhaal. Over mensen die worstelen met een andere geaardheid heeft iedereen namelijk een mening klaar. De kracht van mijn werk is dan om mensen niet te overtuigen, maar te inspireren. De kracht is, met die inspiratie mensen die met dit taboe worstelen, op weg te kunnen helpen met hun keuzes op hun levenspad.”
Johan Boone stelt zich voor…
Mijn naam is Johan Boone, eigenaar en maatschappelijk werker bij MWRZ. In 2004 ben ik begonnen met een adviserende rol omtrent wet- en regelgeving bij UWV, de Raad voor de Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie. Aldaar ontdekte ik dat mensenwerk mijn roeping in het leven is.
Binnen het sociaal werk groeide ik door tot officemanager en trajectbegeleider bij Orionis en de sociale werkplaats LétÉ Middelburg (Het huidige Orionis Walcheren te Vlissingen). Naast mijn werk volgde ik diverse opleidingen, op MBO en HBO niveau. Mijn laatst genoten afgeronde opleiding is HBO Social Work aan de HZ University te Vlissingen.
Na het uitdagende werk bij Orionis Walcheren heb ik op diverse werkplekken gewerkt als maatschappelijk werker, zoals bij Tante Louise – Vivensis in de ouderenzorg, schoolmaatschappelijk werker bij het Scalda College en maatschappelijk werker/woonbegeleider binnen de Maatschappelijke Opvang Zeeland (het Sociaal Pension en de Veilige Opvang, onderdeel van Emergis). Vanuit de Veilige Opvang begeleidde ik cliënten in aanpak huiselijk geweld.

Daarnaast heb ik de volgende opleidingen en cursussen afgerond/gevolgd:
* HBO Social Work
* MBO+ Sociale verzekeringen en Recht
* Omgaan met agressief gedrag
* Omgaan met psychische beperkingen
* Psychosociale coaching
* cursussen omtrent GGZ-agogiek
* Jobmarketing

Naast deze scholing en werkervaring om mijn professionaliteit te waarborgen, mag ik mijzelf ervaringswerker noemen. Met name op het vlak van roze hulpverlening mag ik mijn ervaringen integreren in mijn professionele uitvoering.
foto johan